Különleges rántotta
2010 november 22. | Szerző: 16tavasz |
Bevásárlásból pottyantunk haza aznap este, s már a hazafele úton kiderült, mindketten egy jó kis hagymás-sonkás rántottával koronáznánk meg az estét. Bár fáradt voltam, nagy lendülettel álltam neki, hogy összedobjam az egyszerű és gyors vacsorát, kettőnknek hat tojásból, kellemesen krémesre sütve.
Aztán ahogy felütöttem a tojásokat, hirtelen megszállt az ihlet. Miért is ne bolondíthatnám meg egy kicsit, s tehetném különlegessé az ételt?! Só hozzáadása után egy kis tejet löttyintettem a tojásokhoz (állítom a tejszín még krémesebbé varázsolta volna), fogtam a mozzarella és az ementáli sajtot, s mindkettőből reszeltem bele egy jókora adagot. A hagymát egy kis olajon üvegesre pároltam, rádobtam a négyzet alakú darabokra szeletelt gépsonkát, majd fölé öntöttem a tojásokat. Megborsoztam, megvártam, míg kellemes állagúra nem sül – ami a mi esetünkben még szinte lágy, de már nem nyers tojásokat jelent -, és már tálaltam is a kiadós, aznap esti igényeinket tökéletesen kielégítő vacsorát. Az első pár falat után egyértelmű volt: megérte kísérletezni. J
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: