Sült csülök
2010 november 28. | Szerző: 16tavasz |
Töredelmesen bevallom, első nekifutásra nem sikerült elkészítenem a csülköt. Kétszer kellett nekilátnom… Na, nem mintha kifogott volna rajtam ez a nehezen elkészíthetőnek nem igazán nevezhető étel. Egész egyszerűen a család hiúsította meg a tervemet. Hiába álltam neki nagy lendülettel, s olvasztottam ki a csülköt, a szülők mindkét részről (tervemről persze mit sem sejtve), szó szerint elárasztottak vacsorával.
Kétségbeesetten bámultam az addigra már teljesen kiolvadt csülköt, mert ugye azt visszafagyasztani már nem lehet. Ekkor jött anyu mentőötlete. Azt javasolta, főzzem meg, és úgy fagyasszam le, így legközelebb, ha szükség lesz rá, még rövidebb idő alatt készíthetem el.
Megfogadtam a tanácsát. Sós, fokhagymás, babérlevéllel és egész borssal fűszerezett vízben puhára főztem a csülköt, majd mikor kihűlt, visszatettem a fagyasztóba.
Aztán pár nap múlva ismét kiolvasztottam, majd a bőrét bevagdalva, a csülköt alaposan besózva, egy mély tepsibe raktam. Mellé helyeztem a héjában megfőtt, megtisztított, és feldarabolt burgonyát, a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát. Az egészet alaposan meglocsoltam olajjal, megsóztam, borsoztam, megszórtam rozmaringgal, és a sütőbe raktam. 200 fokon sütöttem, míg szépen meg nem pirult.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: