Gombás rakott tészta
2010 november 1. | Szerző: 16tavasz |
350dkg tészta
3 dl tej
2 egész tojás
1 doboz gomba (konzerv)
2 db virsli, vagy egy szál kolbász
Só, bors, ételízesítő, bazsalikom
Ezt az ételt a férjem családja által ismertem és szerettem meg. Hogy valójában honnét származik, ma már rejtély. Ahogy az is, az eredeti nevét, ami olasz makaróni volt, ki és miért adta neki. Évek óta próbálom megfejteni, hogy mitől olasz, s, hogy mitől makaróni. De talán nem is ez a fontos. Sokkal inkább az, hogy egyszerű és finom, ezért szívesen készítem, ha a családnak erre az ételre támad kedve. Variálható, így akinek van kedve, bátran kísérletezhet a hozzávalókkal. A húsos rész kivitelezhető füstölt sonka, virsli, kolbász felhasználásával, ki miben lát fantáziát.
Első lépésként, sós vízben kifőzöm a tésztát. Formája lényegtelen, mindenki ízlése, szépérzéke szerint nyúljon ahhoz a fajtához, amihez épp kedve támad. Egy nagyobb tálba beleöntöm a tejet, elkeverem benne a két egész tojást, beleöntöm a gombát (én általában konzervet használok), ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel, bazsalikommal. Ezután előveszek egy ovális jénait, beleöntöm a tészta felét, rá a tejes keverék felét, megszórom a felkarikázott kolbásszal és virslivel majd reszelt sajttal. Utána következik a második réteg: a tészta másik fele, a tejes keverék, kolbász, virsli, a tetejére pedig ismét egy jó adag sajtot reszelek. 25 percre a sütőbe rakom, és 200 fokon készre sütöm.
Akinek úgy jobban ízlik, a végén meg lehet locsolni egy kis ketchuppal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: