Zöldségfasírt
2010 október 19. | Szerző: 16tavasz |
1db karfiol
2db sárgarépa
2db fehérrépa
2-3db tojás
só, bors, ételízesítő
olaj a sütéshez
A zöldségfasírt ezerféleképpen variálható, csak a fantáziánkon múlik, végül mi kerül bele. A mi esetünkben a főszereplő a karfiol, de (bár bevallom, még én sem próbáltam), elképzelhetőnek tartom a karfiol-brokkoli kombinációt, esetleg, hogy a karfiolt teljes mértékben brokkolival helyettesítsük.
Első lépésként megfőztem a karfiolt és a zöldségeket. A karfiolt egy külön fazékba tettem, mert a sárga- és fehérrépának megeshet, hogy némileg több idő kell, hogy megpuhuljon, mint a karfiolnak. Ezután a karfiolt rózsáira szedtem s a többi zöldséggel együtt egy nagyobb tálba raktam, majd krumplinyomóval összetörtem úgy, hogy darabos maradjon. Sóztam, borsoztam, ételízesítőt szórtam bele, hozzáadtam a tojást. Ha túl híg lenne, zsemlemorzsával lehet korrigálni az állagán. Ezután fasírt formákat gyártottam belőle, amiket zsemlemorzsába forgattam. Hogy az ember henger formájúra, vagy laposra formázza-e, már csak ízlés dolga. A fasírtokat forró olajban megsütöttem. Krumplipüré, vagy főtt burgonya illik hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: