Serpenyőben sült csirkemáj
2010 október 15. | Szerző: 16tavasz |
500 g csirkemáj
1fej vöröshagyma
olaj
Bors, majoránna, só,
friss petrezselyemzöld
A máj általában megosztja az embereket, van aki rajong érte, más a világért meg nem kóstolná. A most következő recept a rajongótábornak szól. Szintén egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, kis odafigyeléssel szinte képtelenség elrontani.
Első lépésként felaprítottam a hagymát, majd bő olajban megdinszteltem. Ha nem spórolunk az olajjal a máj nem ég oda és ízletesebb lesz. Fölé raktam a csirkemájat, borsoztam, megszórtam majoránnával. Fedő nélkül, inkább kisebb lángon érdemes sütni. Egy idő után megforgattam. A máj akkor kész, ha egy villát beleszúrva már nem folyik ki belőle véres lé. Arra vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, érdemes próbaszerűen kikapni egyet, és kettévágni. Ha a közepe szinte krémes, de ahogy mondtam, már nem „vérzik”, akkor tökéletes. A legbiztosabb módszer, ha meg is kóstoljuk. J
A végén még megsóztam (hamarabb nem szabad, mert a máj megkeményedik) és megszórtam friss petrezselyemzölddel. (ha van akár csak egy kisebb kertünk, érdemes fűszernövényeket is termeszteni benne, egészen más aromája van a frissen szedettnek, mint a szárítottnak. Termeszthetőek ugyan a konyhaablakban is egy cserépben, de tapasztalataim szerint sokkal szebben növekednek a kertben. Ha nincs friss petrezselyemzöld, használhatunk szárítottat is, sőt akár ki is hagyható a receptből)
Miután a só és a petrezselyemzöld is az ételbe került, még egy vagy két percig sütöttem, majd elzártam alatta a gázt.
Mivel a lehetőség ez esetben adott volt, petrezselymes krumplival tálaltam. Krumplipürével is ki lehet próbálni, azzal talán még finomabb. Ízlés szerint kínálható mellé bármilyen savanyúság.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: