Túróval töltött csirke

2010 október 12. | Szerző: |

 


Hozzávalók (a mennyiséghez a szövegben térek vissza)


 


Csirkemell vagy comb


juhtúró


tehéntúró


kapor


 


Ismét egy egyszerű és finom étel receptjével jelentkezem, bár eddig sajnos nem jött visszajelzés, hogy egyáltalán olvassa-e valaki a blogot. Ha nem látnám a látogatottságot, biztos volnék benne, hogy egy lélek sem jár erre. Na de ettől a lelkesedésem egy cseppet sem csökkent, reménykedem benne, hogy előbb vagy utóbb jön pár hozzászólás, addig viszont nem tehetek mást, elhitetem magammal, hogy csak szégyenlősek vagytok. J


Visszatérve a receptünkhöz:


Ha meguntad a sajttal és sonkával, vagy az aszalt szilvával töltött csirkemellet, itt az alkalom, hogy kipróbálj valami újat. Vasárnapi ebédnek is tökéletes, s ha a család esetleg ragaszkodna a rántott húshoz, meglepheted őket valami ismerőssel, ami valahol mégis kicsit más.


Először elkészítettem a tölteléket. A dolog pofonegyszerű: tehéntúrót és juhtúrót kevertem össze, s egy kis kaporral fűszereztem. Ami az arányokat illeti, ajánlok pár variációt és mindenkinek az ízlésére bízom, melyikkel mer kísérletezni. Ha rajongsz a juhtúróért, használhatsz csak azt, ellenben, ha ki nem állhatod, próbálkozz sima tehéntúróval (válassz egy krémesebb állagút, és egy kis sót is tegyél bele). Ha csak ismerkednél a juhtúró ízével, ajánlom, keverj össze 2/3 tehéntúrót 1/3 juhtúróval, ha bátrabb vagy, tedd ezt pont fordítva. Vagy válaszd az arany középutat, és fele–fele arányban keverd össze a hozzávalókat. Én a  2/3 tehéntúró 1/3 juhtúró variációt készítettem el, így a juhtúró íze nem volt túl intenzív, de mégis élvezhető.


Miután kész lett a töltelék, kikloffoltam picit a húst, megsóztam, megkentem a túróval, felgöngyöltem (már amennyire ez lehetséges volt, de nem is kell okvetlenül arányosnak lennie J ), és fogvájóval megtűzdeltem, ahány helyen szükségesnek éreztem. Ezután bepaníroztam (liszt, tojás, zsemlemorzsa, ezt csupán a teljesen amatőrök kedvéért, isten ments, hogy sértésnek vedd! J ), és forró olajban kisütöttem.


A húst illetően is van pár lehetőség: tölthetsz pulyka vagy csirkemellet, csirkecombot, esetleg kipróbálhatod sertéshússal is. Én egy kisebb csirke mellét és három darab csirkecombot használtam fel (öt adag húsnak felelt meg ez a mennyiség), a combokat természetesen kicsontoztam. Ehhez kb 60g juh- és 125g tehéntúróból álló töltelék volt éppen elegendő. Töltelékből inkább készíts kicsit többet, ha kimarad még mindig csinálhatsz belőle kőrözöttet reggelire. Csak egy kis hagymát, pirospaprikát, borsot, tejfölt, esetleg némi zúzott fokhagymát kell hozzákeverned. Igaz, szokatlan lehet a már benne lévő kapor, de mért ne tehetné éppen a kapor egy kicsit különlegessé?


A hús mellé köretnek megteszi az egyszerű főtt krumpli is, de krumplipürével sokkal finomabb, inkább azt ajánlanám hozzá.


Kellemes kísérletezést kívánok! Remélem, bármelyik variációt is választod, a család jóízűen fogyasztja majd el a művedet! J



Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!